Visserijdagen Urk

De week van 21 mei 2017 hebben de visserijdagen op Urk weer plaatsgevonden, waar Willem de Boer Food & Events het cateringplein faciliteerde.

Jaarlijks vinden op Urk de visserijdagen plaats. Een groots event waar veel ‘dagjesmensen’ vanuit heel Nederland op af komen. Bovendien trekt ook vrijwel de gehele Urker bevolking de straat op, aantallen van hen in ouderwetse Urker klederdracht.  

Tijdens de jaarlijkse visserijdagen staat Urk geheel in het teken van activiteiten op het gebied van Noordzeevisserij. Zo werden er de afgelopen week moderne en duurzame visserijtechnieken toegelicht op de visafslag en is er verteld hoe vissoorten als schol en tong gemakkelijk te bereiden zijn, met uiteraard de mogelijkheid om te proeven.

Het hoogtepunt was de Vlaggetjesdag op zaterdag 27 mei. Dit was ook de afsluiter van de week. De hele dag waren er diverse activiteiten zoals een reuzenrad, een visrookwedstrijd en men kon een tochtje maken op een echt Urkse viskotter. Voor een (korte) pauze konden de bezoekers terecht op het knusse terras dat Willem de Boer Food & Events op de haven had opgezet. Hier stonden diverse foodstands en was een bar aanwezig voor de verfrissende drankjes tijdens de hitte van het weekend.

Copyright © Willem de Boer 2019 | Gerealiseerd door DIXID