Food trends 2018

Food trends 2018

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekend nieuwe food-trends. De wereld om ons heen is continu in beweging, zo ook de wereld van “Food & Drinks”. Het afgelopen jaar stond in het teken van ambachtelijk, lekker en gezonde voeding. De grote vraag is natuurlijk: blijft dit standhouden in 2018? 

In 2018 zijn we nog steeds bewust met ons eten en drinken bezig. Eten heeft een grote invloed op onze gezondheid en daardoor gaan we een stuk gezonder eten. We zullen kiezen voor eten dat goed bij ons past en waar we ons goed bij voelen. Genieten gaan we zeker niet vergeten doordat we zo bewust kiezen. De ongezonde dingen toveren we om tot een nieuwe ‘healthy’ variant.
De afgelopen jaren was “vegan en meer plantaardig” al een enorme hype aan het worden. In 2018 zal dat alleen nog maar meer gaan groeien. Als je vaker plantaardig eet, dan gaat er een wereld van smaken voor je open. Waarschijnlijk (her-)ontdek je bepaalde groenten en peulvruchten.
We zien ze steeds vaker terugkomen: (eetbare) bloemen. Je kunt ze gebruiken om dat ene gerechtje net wat meer kleur of uitstraling te geven. Maar…. de bloemen worden ook steeds vaker verwerkt in een gerecht. Denk bijvoorbeeld aan vlierbloesem, hibiscus, lavendel of rozenblaadjes.
Seaweed wordt de nieuwe trend in 2018. In Amerika is het al niet meer weg te denken in de culinaire wereld. In Nederland wordt het ook steeds bekender. Men verwacht in 2018 dat zeewier terug komt in gerechten als: taco’s, hamburgers en soepen.

Onze Chef-kok Harry Schrijver en Culinair Manager Erwin Stroo kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met bovenstaande thema’s. Dat de gasten steeds meer bewust worden van hetgeen ze eten en drinken geeft een extra dimensie aan het werk in de keuken en op de locaties waar we werken tijdens het organiseren van events. “Het steeds weer blijven verrassen van onze opdrachtgevers maakt het werk extra uitdagend”, aldus Chef-kok Harry!

Copyright © Willem de Boer 2019 | Gerealiseerd door DIXID