De foodtrends van 2017

We zijn nu een tijdje op weg in 2017 en de foodtrends van 2017 worden steeds duidelijker.

Grote verschillen ten opzichte van 2016 zijn er niet.
Niet per se een echte foodtrend, maar zeker een trend van 2016 waren de foodtrucks, welke wij op diverse events hebben ingezet.
Wat de foodtruck aanbiedt bleek niet het belangrijkste criteria. Het gaat meer om de ambiance die een foodtruck met zich meebrengt. Een ambachtelijke burger of een verse latte macchiato maakt daarin niet het grote verschil. Het authentieke geeft de aanleiding een kijkje te nemen bij de truck en hier een hapje of drankje te bestellen.

Ook healthy food was zeker een ding in 2016. Waar onze culinair manager Erwin Stroo altijd bezig is met het vernieuwen en ontwikkelen van food- en drinkconcepten om onze opdrachtgevers en hun gasten te blijven verrassen, lette hij in 2016 ook zeker op het healthy aspect van de nieuw ontwikkelde recepten. Voor over de salades maakten mayonaisedressings plaats voor heerlijke yoghurtdressings en suikerrijke vruchtenbowls werden ingeruild voor schalen met vers fruit. Ook gezonde smoothies staan steeds vaker op de buffettafels.

Uiteraard blijft het inhuren van catering vaak iets voor feestelijke gelegenheden, waar een chocoladetaart of een bord frietjes met volvette mayo zeker niet uit het aanbod zullen verdwijnen en blijft het aanbod geheel naar wens van de opdrachtgever aan te passen.

De health-trend is wel een trend welke doorloopt in 2017, en ook de foodtrucks zullen voorbij blijven komen. Een nieuwe foodtrend is “All day – All night-food”. Deze trend houdt in dat er gedurende de hele dag of het event aldoor kleine warme- en koude gerechtjes voor de gasten klaarstaan, zonder vaste eetmomenten. Samen eten brengt uiteindelijk toch een hoop gezelligheid en gespreksstof met zich mee, wat een zakelijke bijeenkomst levendiger kan maken en over het algemeen gezellige momenten op kan leveren.

Uiteraard is dit “All day – All night”-concept aan te passen naar wens, door bijvoorbeeld wel een gezamenlijk dinermoment in te plannen of door een bepaald dagdeel kleine food conceptjes aan te bieden.

Een andere leuke foodtrend van 2017 is… COCKTAILS! Wie houdt er nou niet van cocktails?
Het blijft een hip concept en het heeft een zomers en gezellig imago. Cocktails hebben eindeloze variaties, waardoor ze nooit zullen vervelen. Erwin doet graag nieuwe inspiratie op en houdt de cocktailkaart actueel.

Een trend waar wij (nog) niet aan mee gaan doen in 2017 is de “delivery met drone”. Dat blijven wij voorlopig nog met onze vrachtwagens doen, ook wel zo persoonlijk, nietwaar?

Copyright © Willem de Boer 2018 | Gerealiseerd door DIXID