6 Jaar van ijs maken

Inmiddels maken wij alweer 6 jaar ons eigen ambachtelijk Italiaans roomijs. Tijd om hier iets meer over te vertellen.

In 2013 zijn wij van start gegaan met het produceren van ijs. Toen nog onder leiding van Luciën Raven, gediplomeerd ijsbereider. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, is toen meerdere malen de ijsbeurs SIGEP in het Italiaanse Rimini bezocht. Uiteindelijk hebben we onze eigen unieke ijsmix gemaakt.

 Anno 2018 behoort het ijs maken tot de taken van Arjen van Veldhuizen en Charlotte Meun. Arjen en Charlotte hebben allebei de cursus tot ijsbereider gevolgd bij het bekende Ambachtelijke IJscentrum te Wageningen. Deze hebben zij in februari 2018 succesvol afgerond.

Het hele jaar door wordt er ijs gedraaid. In de zomer zijn we gemiddeld twee hele dagen in de week bezig met ijs maken. In het winterseizoen produceren wij minder ijs en wordt de voorraad eens per twee weken aangevuld. 

Het ijs wordt zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen gemaakt, de smaak wordt toegevoegd met zoveel mogelijk verse en natuurlijke producten. De bekende smaken als aardbei, vanille en chocolade zitten in het assortiment. Maar door de jaren heen zijn ook andere geliefde ijssmaken in de vitrine te zien. Denk aan snoepbanaantjesijs, tompouceijs of oreoijs.
Inmiddels hebben wij vaste ijsafnemers die bij ons bestellen. Dit zijn o.a. Ijsalon D’IJsko in Genemuiden, de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest en Snack-Plaza op Urk. Het ijs wordt afgeleverd in bakken van 5,5 liter geschikt voor ijsvitrines. De bovenkant van het ijs wordt mooi opgemaakt zodat deze gelijk de vitrine in kan. Ook wordt het ijs dat wij maken op externe evenementenlocaties en op De Koningshof Party & Events gepresenteerd.

Voor meer informatie over ons huisgemaakte ijs, neem dan contact met ons op via 0527-684000.

Copyright © Willem de Boer 2020 | Gerealiseerd door DIXID